fredag 26 januari 2018

Fortsatt inlagd

Planen var att jag skulle åka hem idag men jag mår inte bra. Jag har svårt att både äta och dricka då jag mår så illa. Känner mig allmänt dålig, energilös. Har nu fått dropp igen men tycker inte jag mår bättre. De har tagit urinprov vilket visade bakterier, så det är skickat för odling och jag än insatt på penicillin. Läkaren kom på EM och ville ta ett ultraljud. Vätskan har fyllt på ganska bra och han sa att det är jätteviktigt att jag blir tappad om det känns som att magen ska spricka, för den kan göra det nu när den är nyopererad. Läkaren satt han är ledig i helgen men han vill att personalen ringer honom om jag behöver tappas, för då kommer han in! Om jag inte får gehör från personalen så ska jag ringa själv sa han, och gav mig en lapp med hans privata telefonnr! Vilken läkare! Jag frågade vart han kom ifrån och han menade att det var hans plikt att se till att jag får det jag behöver, att han vill avsluta det han påbörjat! Vilket engagemang, helt makalöst! Är så glad att jag träffade på honom av alla läkare!

Både igår och idag har jag legat i sängen. Har ingen ork att vara uppe. I dag tog jag mig in i duschen och det var jätteskönt! Nu är det sängläge igen. Jag hoppas illamåendet går över snart. Jag är så hungrig men det går inte att äta! Men maten här har mer att önska om man säger så och det hjälper ju inte till. Men jag får inte ens ner a-fil och bär längre.

Får se hur morgondagen blir. Jag åker inte hem så länge jag mår så här iallafall, om dom inte kastar ut mig förstås.

Ha det gott ❤️

8 kommentarer:

 1. Vilken läkare!!!! Jag blir alldeles varm i hjärtat. Jag önskar att du känner dig bättre snart, Kram Catarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja han är fantastisk 😊
   Tack Catarina, kram ❤️

   Radera
 2. Så slitsamt för dig och jobbigt att inte kunna äta samt få kraft. Men en fantastisk läkare är ansvarig för dig och det måste kännas bra. Jag hoppas att du snart får krafterna tillbaka och att du kan få åka hem så småningom. Varm kram Annika.

  SvaraRadera
 3. Кära Carina, vad tråkigt är att läsa om att du inte mår bra. Illamåendet är bland det värsta man kan drabbas av. Kan det vara morfin som orsakat det? Har du provat Primperan? Ondansetron brukar annars vara effektiv mot det besväret. CBD-olja ska kunna hjälpa också. De på sjukhuset eller hemma kan mixa för dig näringsdryck. Och så finns ju näringsdropp också. Något måste göras annars blir de svagare och svagare. Det har du inte råd med. Lider med dig och önskar jag kunde hjälpa dig med något praktiskt och stärka dig både kroppsligt och själsligt. Fucking cancer😠! Skickar till dig mina tankar och mina bästa önskningar. Många kramar❤❤❤

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack goa du ❤️ Jag får dropp nu. Har fått flera olika medel mot illamående, både tablettform och intravenöst men det hjälper inte. Har fått i min smörgåsrån med ost :-/ men det är ju inte mycket att hurra för.
   Kram ❤️❤️❤️

   Radera
 4. Här är det enklaste enkelt recept på en näringsdryck som kan vara en bas med fler ingredienser. I stället för vaniljsocker kan man ha vanilj eller kanel och xylitol. Ska drickas kallt då kan man lägga i lite glass.
  3-5 ägg
  1-1,5 dl olja (neutral, tex rapsolja)
  0,5 dl socker
  1 msk vaniljsocker
  1 nypa salt
  ca 1 dl frusen frukt
  Havremjölk, ca 5-7 dl

  Häll alla ingredienserna i en (stark) mixer. Fyll på med havremjölk upp till ca 1,3 l.

  Mixa. Häll upp. Drick. Njut.

  Blir ca 1,5 liter fluffig milkshake, eller med lite krassare ord, mjölkfri näringsdryck. Ca 1800 kcal på 1,5 liter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så jättemycket. Den kan komma väl till pass när jag kommer hem! Tsck ❤️❤️❤️

   Radera