måndag 1 januari 2018

Långtråkig dag

Idag har det varit en lååååååång dag. Läkaren kom inte förrän vid kl 14 och berättade då att det inte syns något nytt på röntgen men jag har fyllt på rikligt med bukvätska redan. Vad det beror på kan han inte säga. Det syns inget på röntgen som kan förklara det. Jag bad läkaren känna på min mage då det känns som jag har en svullen tarm på ena sidan. Han kände och klämde och konstaterade att det inte är någon tarm! Han trodde först att det kunde vara ett brock men ändrade sig sen. Han tror det är en muskel. Han var iväg och tittade på mina röntgenbilder och kom sen tillbaks och sa att jag ju har en cysta på vänster äggstock som är mer än 10! cm stor. Det hade jag ingen aning om! Det senaste måttet jag hörde var 4-5 cm. Men nu kallades det cysta och inte tumör! Läkarens teori är att cystan ligger och trycker på en muskel ”uppåt” utåt i buken och att det är den jag känner. Han trodde inte att det var en tumör iallafall eller något annat läskigt. Så då släpper jag den nu ett tag. Den ska ju opereras bort hur som helst snart!

Jag har fortfarande ont i magen men har fått så mycket smärtlindring så det känns nästan inget alls nu. Är trött och dåsar till mest hela tiden.

Jocke hade sovit hos sin bror under natten och kom till mig tidigt i morse. Han satt här hela dan och väntade på besked om det skulle bli buktappning idag eller ej. Sen EM fick vi veta att det blir i morgon bitti 8:30. Jocke åkte hem och lovade infinna sig strax efter kl 8 i morgon. De där buktappningarna gör jag helst inte utan honom. Han har tydligt bättre effekt än vad stesoliden har 😂.
Röntgen visade att jag även hade vätska i höger lunga igen 😩. Inte så mycket att det behöver tappas än så länge och jag hoppas det håller sig så!

Jag hoppas, hoppas, hoppas att operationen kommer att minska på vätskan. Om jag har en cysta som är större än 10 cm är det ju inte osannolikt att den retar bukhinnan och orsakar vätska. Det kan inte bli den 22 Jan snabbt nog nu! Risken finns att jag kommer att behöva tömma jätteofta nu, bär det redan är fullt två dagar efter senaste tappningen. Suck. Och pust!

Nu måste jag sova. Ögonen går i kors igen 😏. Hoppas få sova i natt nu.... kanske ska be om något att sova på så att jag inte ligger och vrider mig femhundrasjuttioelvagånger! God natt ❤️

2 kommentarer:

  1. Kärlek och kraft till dig och familjen. 💖

    SvaraRadera
  2. Hoppas tappningen gått bra.//Ullis

    SvaraRadera