måndag 15 januari 2018

Ont och trött

Mådde skapligt när jag vaknade men ganska snart började jag få ont i magen. Har magknip som kommer i kramper över hela buken och en ihållande smärta i bröstryggen. Förmodligen vätskan som trycker på. Åkte ändå till jobbet. Hade en del saker att slutföra, vilket jag gjorde. Pratade med chefen om att jag kommer att opereras och vara borta nu ett tag. Vi får se när jag är tillbaks men det blir nog inte förrän i mars skulle jag tro.

Åkte direkt hem. Åt lite, la mig i soffan och sov hela eftermiddagen. Fixade lite mat tills Jocke och Emelie kom hem och hamnade i soffan igen. Kl 20 gick vi och la oss! Energinnivån sprudlar inte här direkt.

Höll mig hela dagen från att ta morfin men nu ikväll stog jag inte ut längre. Är så himla rädd för att kroppen ska vänja sig igen och jag ska behöva gå igenom en avgiftning igen. Inget jag vill, men jag inser ju att det är viktigt att bli smärtfri så långt det går. Jag inbillar mig att det är de långtidsverkande tableyternasom är värst! Då finns ju preparatet i kroppen konstant och det borde rent logiskt vara lättare för kroppen att bli beroende. Än så länge känner jag inte av några abstinens när jag inte tar morfin så än är det nog ingen fara. Känslan att bli smärtfri efter en hel dagskramper är obeskrivligt skön och befriande. Det sliter mycket att hela tiden ha ont.

Har jag sagt att jag längtar efter operationen? 🙄😂 I morgon ska jag till anestesimottagningen och prata med narkosläkaren. Får se om han kan ge något svar på det här med provtagning inför operationen, om urologen kommer att vara med på operationen och om det är en nackdel att buktappa den här veckan..... förmodligen kan han inte svara på något av detta men fråga ska jag. Annars får jag ta kontakt med dagvården. Det trycker på ordentligt i magen nu och jag vet inte om jag står ut en hel vecka till. Om jag bara ligger på soffan och knaprar morfin, kanske.....

God natt och sov gott! Med hopp om en morgondag som innehåller glädje, kärlek och positiv energi ❤️❤️❤️

1 kommentar:

  1. Soliga hälsningar från vacker Zell am See, Alperna. Har smakat på en liten bit fantastisk apfelschtrudel, gott! Ska hyra och åka pulka imorgon. Frisk luft och miljöombyte känns mycket uppigande. Försök att ta dig ut Carina, efter operation brukar man ett tag bli svagare och tröttare. Hoppas du får svar på dina frågor, de är verkligen relevanta nu. Kram och lycka till!🙏💗

    SvaraRadera