onsdag 31 januari 2018

Äntligen hemma

I går morse väcktes jag och skulle förberedas för operation av stenten. Duschade och fick på mig operationsskjorta och fick rena sängkläder. Hade sprungit på toa under natten igen och vid flera tillfällen fått upp galla. ”Min” kirurg kom och gjorde ett ultraljud för att kontrollera vätskenivån i buken. Jag hade en känsla av att magen skulle spricka, men det var bara lite vätska, inget han ville sticka i.

Urologen kom på fm. Han förklarade hur det ser ut med stenten och vad som sannolikt hänt. Han sa att så länge som jag kan kissa och mina njurvärden ligger bra, så kan man låta stenten vara som den är. Då byter man ut den när det är dags efter ca 4 mån eller om den ger besvär innan. Det lät ju såklart bra! Jag tog ändå upp frågan om narkos och han sa att när man bara ska ta bort stenten görs detta på mottagningen och det tar 30 sekunder. När man däremot ska byta den är det lite mer avancerat och då genomförs alltid ingreppet på operationsavdelningen och narkosen är då alltid med. Urologen trodde inte att det skulle vara några som helst problem med att få sova, eller iallafall näst intill. Det lät jättebra i mina öron! Jag behövde aldrig använda mig av det övertalningstal jag utformat 😂.

Urologen ville ha ett njurvärde som idag och jag fick själv bestämma om jag skulle stanna en dag till eller komma tillbaks dagen därpå. Efter att ha fått beskedet att AH-teamet kan komma hem till mig med start idag, bestämde jag mig för att åka hem. Nog för att jag blivit otroligt bra bemött av personalen och det känns tryggt och allt sånt, men hemma är hemma. Bara tanken på hemma gjorde mig lite piggare 😂.

Så jag åkte hem, väl omhändertagen av min man ❤️. Jag kan fortfarande inte äta så han har inte så mycket bestyr det med iallafall. Ska få näringsdropp av ah-teamet när dom kommer. Känner att jag har noll energi och ork. Kräktes i morse igen, fortfarande galla 😖.

Det har varit skönt att sova i min egna säng. Hade ju bara hunnit ligga i den två nätter innan jag blev inlagd, så den är inte inluggen ännu. Skön är den iallafall.

Har sänkt mina morfindoser. Tagit bort de långtidsverkande och tar bara vid behov. Tar inte alvedon längre heller. Tänker försöka minimera doserna utan att ha ont, för det tänker jag försöka se till att inte ha.

Nu ska jag hoppa i kläderna och förflytta mig till soffan. Yeeeha! 😊


2 kommentarer:

  1. Skööönt för dig äntligen komma hem. Och det var på tiden att ASIH kopplades då slipper du åka fram och tillbaka för varenda provtagning och dropp. Kolla bara kisseriet eftersom du känner att du snart spricker. Du kanske ändå kastar ut inte tillräckligt med urin. ASIH brukar ha en urinmätare med sig, be dem att mäta resurin när de är hos dig. Kram och krya på dig!🌅🍉🍒🍌🍍

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack och kram ❤️❤️❤️❤️❤️

      Radera