måndag 1 november 2010

Phuuust, säger jag

Var till kirgurgen och tömde ur 4 dl. Sticket kändes inte alls men när hon drog upp vätskan gjorde det ont. Inte så mycket men jag har blivit enormt känslig för smärta senaste tiden. Så fort det gör minsta lilla ont förvandlar jag känslan till ENORM dom första sekunderna innan jag tillåter mig att verkligen känna efter. Och när jag väl gjorde det idag så var det inte så farligt. Kommer inte att vara nervös om jag behöver göra om det.

Fick träffa en läkare som hastigast och blev remitterad till röngen av hals och lungor. Läkaren tyckte att knölen satt för långt ner för att vara struma men kunde inte säga någonting om vad hon trodde det kan vara. Jag tog även upp med henne om svullnaden i kroppen, vätskan jag samlar på mig och hon kunde inte säga nåt om det heller. Det kan bero på att hjärtat inte orkar riktigt sa hon, men sa sen inget mer om det. Vi ska avvakta resultatet av röntgen första och främst. Det var en datortomografi jag fick göra och fick kontrast. Sköterskan hittade inget kärl i armvecket och stack i handleden istället. Det var bland det värsta jag varit med om i stickväg. När hon väl var inne med nålen så sprack kärlet och hon skulle börja om. Efter hot om att lämna britsen försökte hon igen i armvecket och hittade ett kärl till slut.....Fy F-N vad trött jag är på provtagning, oro, smärta, väntan.......

7 kommentarer:

 1. Tänker på dig, skickar dig massor av styrkekramar!!!! Från Carmen

  SvaraRadera
 2. Du kämpar på bra. Det är inte lätt med dessa provtagningar, jag måsta ta ett Emla plåster inför varje provtagning, även när de ska spola venporten. Har blivit så känslig. Det är väldigt irriterande när inte kärlen vill bjuda till, och pinsamt för sköterskorna. Det är bättre att de ber om hjälp än att de ska sticka sönder en.
  Lycka till nästa gång,
  KRAM

  SvaraRadera
 3. Tack snälla ni....:-) Kram

  SvaraRadera
 4. Förstår dig såväl, har också blivit enormt känslig mot smärta. Skickar lite styrka till dig.

  Kram Lisbet

  SvaraRadera
 5. Jävla helvetes skit!!!!Blir så arg att du behöver gå igenom detta. Borde väl skicka styrkekramar och inte tynga ned dig ännu mer, men jag blir bara så arg att detta ska drabba människor i min närhet. Är du arg och trött så kan jag vara arg åt dig. Du kan då få vila dig igenom tröttheten istället. Ska vi säga så? ;-)
  Förlåt, men jag önskar dig allt det bästa. Det är du verkligen värd!!!!
  Många arga styrkekramar från Anette B

  SvaraRadera
 6. Sänder många kramar till Dig. /Anne

  SvaraRadera
 7. Tack för alla kramar :-) Ja, Anette, jag känner mig faktiskt inte så arg men otroligt trött. Trött på allt som har med den här förb...ade sjukdomen att göra. Jo, arg är jag också märker jag :-) Kramar

  SvaraRadera