torsdag 1 mars 2018

Håll alla tummar att det vänder nu

Jag tycker att jag mår bättre idag, även efter att jag stigit ur sängen. Jag brukar må bra när jag vaknar men så fort jag stiger upp börjar jag må dåligt. På en skala är illamåendet och den allmänna sjukkänslan lägre idag. Jag har inte ens kräkts ännu, det har nog aldrig hänt förut så här sent på fm tror jag. Jag är lite rädd för att ropa hej ännu men ett hopp infinner sig definitivt! Hoppas, hoppas, hoppas 🙏.

Idag är det första provtagningen sen jag började med Ibrance. Det ska bli spännande att se om vita blodkroppar har påverkats osv. Är också nyfiken på hur mitt CRP ser ut, samt HB och albumin.

Kirurgen ringde här om dagen och berättade att det fanns en bakterie i geggan jag hade i operationssåret. Tydligen är det en bakterie som inte så lätt reagerar på penicilin. När kirurgen hörde att såret inte geggar, att det läker och ser fint ut blev han nöjd och sa att då fixar kroppen det själv och ingen penicillin sätts in. Men jag kan inte låta bli att vara lite orolig över att Ibrance sänker mina vita så pass att det inte fortsätter läka...... men det lär väl visa sig isåfall. Det skulle vara så skönt att bli av med alla infektioner i kroppen så att jag inte blir sänkt av dem utan att kroppen kan fokusera på att läka blåsorna i buken. Det är där krutet behöver vara nu.

Idag är det -10 grader, klarblå himmel och strålande sol. Jag har som mål att komma utanför dörren en stund efter lunch. Har inte varit ute på flera veckor. Får se om jag orkar komma i kläderna för att gå ut, men jag ska verkligen försöka!

Ha en bra dag ❄️☀️


10 kommentarer:

 1. Då hoppas vi att ditt välmående håller över hela dagen och att du har blodkropparna mm på din sida. Själv hade jag ett Hb på 125, har inte haft så högt sedan jag var barn. Tar Blutsaft (är ok enligt dr), torkade apprikoser, spenat mm.
  Kram Ullis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag hoppas det. Vet inte hur mitt Hb ligger till nu men normalt ligger jag högt, runt 130. Blutsaft har jag hört ska vara bra, kanske ska ta det om Hb är lågt.
   Kram

   Radera
 2. Jag håller tummarna nu Carina! Kram Annika.

  SvaraRadera
 3. Vilken ljuvlig läsning!!!!
  Kram
  /Kia

  SvaraRadera
 4. Vad härligt att höra! Du kan ju ta ks mot infektionen annars? Det biter på det som inte antibiotika tar .
  Kram kram
  Lisa G

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tar ks men inte så mycket nu. Är rädd att ta tillskott utan att veta att det inte påverkar Ibrance. Ks ska väl inte göra det vad jag förstår men jag törs inte chansa.
   Kram

   Radera
 5. Härligt!! Hoppas att det har hållit i sig hela dagen!
  Kram 💜

  SvaraRadera