söndag 18 mars 2018

Uppe på benen

Lördagen kom jag inte ur sängen, inte ens upp på sängkanten. Jag kände smärta så fort jag rörde benen så jag vågade inte. Var trött hela dagen, fick hög feber på kvällen och mina värden var dåliga. Har ett HB på 85 så det är väl inte konstigt att jag är trött. Febern kan vara en konsekvens av operationen, vilket är det troligaste. Har även hög puls och infektionsvärde. De vita blodkropparna ligger strax under referensvärdet och de går ner för varje provtagning.

Idag har jag kommit ur sängen. Fick hjälp av två personal och det gick jättebra. Har varit uppe flera gånger för egen maskin men får ont ibland och ber om extra smärtlindring. Jag har epiduralpump som pytsar lite hela tiden men ibland behövs en extradoser. De är dem snåla med 😕. Jag blir inte dåsig av den, men i princip smärtfri. Men de ger mig hellre morfin. Det hjälper ju mot smärtan men jag blir trött och dåsig.

Jag har två slangar i magen. En som är ett drän och ska pytsa ut blod från buken. Den andra är en sk ”PEG”,
Och tydligen finns det för flera ändamål. I mitt fall används den för att transportera överflödig bukvätska, sånt jag normalt kräks upp. I dag har jag mått mycket illa och upptäckte nu i kväll att det var ett väck på slangen. Jag påtalade det för sköterskan men hon sa att ”den används ju inte, du får inte mat genom den”. Jag fick förklara flera gånger och blev tillslut sur för att hon inte lyssnade. Tydligen är den vanligaste pegen en sån man sprutar in mat i. Hon verkar inte ha kommit i kontakt med den här sorten. Ja ja, hon gav sig till slut och tejpade fast slangen.

Idag har jag fått blod. Första påsen resulterade i att mitt Hb ökade från 85 till 89, så nu ska jag få en till. Fick också en extra dos epidural så nu kan jag nog sova inatt.

Ha det gott ❤️

7 kommentarer:

 1. Skönt att du kommer upp på benen! Samt att smärtan ger vika. All kraft nu. Kram Annika 🤗

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är jätteskönt. Längtar hem nu 😊
   Kram ❤️

   Radera
 2. Bra att du kunnat röra på dig idag. Nu blir du starkare och känner dig bättre ska du se och snart är du hemma. //Kram Ullis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas det 😊
   Kram ❤️

   Radera
 3. Håller tummarna för att blodet får dig att bli piggare! ✊✊ Så mycket du får gå igenom. Tom rätta vårdpersonalen . Det ska inte vara så!! Men det finns många fantastiska människor i vården. Det är bara det att fel och misstag har man som patient inte råd med i vissa lägen. Tur att du håller koll! 💜💜💜
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kontrollfreak som jag är håller jag ett öga på det mesta, men det kan vara ganska jobbigt 😕. Kram ❤️

   Radera
  2. Och skrämmande... 😲

   Radera