fredag 9 mars 2018

Läkarsamtal och besök

Idag ringde jag onkologen och efterlyste läkaren. Fem minuter senare ringde hon upp med ursäkter om att hon inte ringt, det var trasiga telefoner, projekt och glömska i en salig röra. Hon är förlåten 😂. Summa summarum av samtalet har mitt albuminvärde gått upp!!! Och det jublade vi för! Äntligen. Hon tycker det tyder på att det sker positiva saker i kroppen och hon är hoppfull för Ibrance. Jag delar hennes tankar, absolut. Jag tycker bara att det går för sakta! Det höll hon med om men resonerade så att det nog är den takt min kropp klarar av.

Hon är bekymrad över kräkningarna och befarar att det kan vara ett stopp i tarmen som gör att jag kräks. Undersökning behövs.....gastroskopi 😩😩😩😩😩😩😩😩😩😩 eller passageröntgen. Jag hoppas på den sistnämnda för den verkade mycket lindrigare. Läkaren ska be ah-teamets läkare att göra en klinisk undersökning av min mage och sen göra en bedömning av undersökningsmetod.

Tog upp frågan om att äta vitaminer och mineraler ihop med Ibrance och hon sa varken bu eller bä. Bara jag håller mig borta från naturläkemedel, men hon reserverade sig en aning kring antioxidanter. Det finns forskning som visar att dessa inte är bra ihop med cellgifter men den undersökningen är kraftigt kritiserad och ifrågasatt. Det finns andra studier som visar att antioxidanter hjälper cellgifterna att göra sitt jobb......nu är det ju inte cellgifter jag få, men nåt liknande. Frågan är hur de påverkar läkemedel. I bipacksedeln står bland annat att man inte ska inta johannesört och inte grapefrukt. Ja, vi får se vad jag kommer fram till. Några vitaminer blir det nog!

Jocke åkte in till Sala för att uträtta massa ärenden. Jag satt i fotöljen och vilade när det knackade på dörren. Det var Anna och Helen som kom på besök. De hade med sig jättefina (och många😂) tulpaner och en kasse med frukt! Det blev flera timmars prat och det var jättetrevligt. Efteråt tog det ut sin rätt och jag har varit helt utslagen. MEN att det går pt rätt håll är säkert. Jag hade aldrig klarar av att prata i två timmar för en vecka sen. Inte en chans! Så, det går åt rätt håll 👍😊.

I morgon fyller jag 50 år. Vart tog tiden vägen? Tänk att jag får uppleva min 50-årsdag. Det trodde jag inte när jag blev sjuk men sen när jag mått så bra har jag ju tänkt att jag blir nog 60 med 😊. Men så nu på slutet har tankarna kommit igen, om jag ska få uppleva dagen. Och det verkar ju onekligen så nu då 😊. Jag är tacksam för det och hoppas att jag inte ska må så illa hela tiden.

Nu ska jag fortsätta sova igen. Får ihop ganska många sovtimmar idag men det är kanske bra det, så har jag nån gnutta energi i morgon 👍.

Allt gott 🙏❤️


26 kommentarer:

 1. Vad härligt att det går åt rätt håll och stort grattis på födelsedagen! Kram Lisa

  SvaraRadera
 2. Va bra att albuminvärde gått upp och att läkaren är positiv till Ibrance, kan bara gå upp nu!

  Trevlig Helg! /Patrick

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är toppen att värdet gått upp 😊. Tack 🌺

   Radera
 3. Önskar dig en jättefin födelsedag. Grattis grattis!!! Kram Catarina

  SvaraRadera
 4. Vad roligt!Det går rätt håll!,oroa dig inte för pasageröntgen,det är inte alls fårligt, man dricker något vätska och röntgar hur vätskan rinner i magen och tarmen.@):- Grattis till 50 års dagen@):-

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket. 🌺 Passageröntgen oroar mig inte utan gastroskopin 😕

   Radera
 5. Ett stort GRATTIS på födelsedagen! Önskar dig en fin dag med de närmaste.

  Härligt att höra att Ibrance ser ut att bita.

  Kram
  Birgitta

  SvaraRadera
 6. Grattis Carina, hoppas du får en härlig födelsedag. Nu kan man säga att du är vuxen. Skönt att du känner dig lite piggare men jag förstår att du är otålig.//Kram Ullis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Ullis. Ja jag känner mig lite mer än vuxen.....närmare 80-90 😂😂😂. Kram

   Radera
  2. Vill bara påminna om att 50 är det nya 30. Gäller även om det inte alltid känns så.

   Radera
 7. Grattis! Och så skönt att du verkar må bättre.

  SvaraRadera
 8. Vad bra att höra! Låter som att ibrance kan hjälpa dig. Du måste ha tålamod bara Trist med magen och ytterligare undersökningar..var inte rädd för gastroskopi. Jag har gjort det och det var inte alls så farligt En bra undersökning..Med allt du har gått igenom med plågsamma behandlingar mm.. Undersökningar... Så är det ingenting..jag har ju själv gått igenom en del så jag vet.
  Hoppas att det sakta men säkert går framåt nu
  Stor kram och ett rungande hurra på din födelsedag 💞🌟❤️🔆 jag hoppas att du får en rolig och fin dag.
  Varm kram Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Annika, det var lite lugnande att höra om gastroskopi. Vill verkligen undvika den men måste jag så måste jag. Kram ❤️

   Radera
 9. Grattis Carina! Önskar att du får en bra födelsedag’
  Kram Sofia

  SvaraRadera
 10. Grattis på födelsedagen! 🌟🔆🤗hoppas att du får en härlig dag och att krafterna återvänder. Jag har gjort en gastroskopi inget att vara rädd för med tanke på allt du har gått igenom Det är en bra undersökning
  Ha tålamod lite ytterligare så ska du se att det blir bättre och bättre
  Varm kram Annika 🎈🍷Annika

  SvaraRadera
 11. Grattis på den bästa av dagarna och skål för att du fick goda nyheter! Så fort det hittats orsaken till dina kräkningar kommer den att åtgärdas. Då du börjar äta normalt kommer du att bli starkare och piggare! Stor kram och mina bästa önskningar!💐🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌾🌾🌷🌷🌷🌷🌷🌾🌾🌷

  SvaraRadera
 12. GRATTIS på födelsedagen, fina du! 🎶🎈🎂Hoppas att du har en fin dag trots allt! Det var på tiden att läkarna börjat bekymra sig över dina kräkningar - du ska inte behöva ha det så! Kan du inte få lätt narkos vid gastroskopin? Det kan de gott bjuda dig på.
  Kram 💜

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ❤️
   Min läkare tycker också att jag kan få lätt narkos, men om det är nånting jag har lärt mig så är det att sjukvården är restriktiv med det och inget man kan ta för givet. Tvärt om😕.
   Kram ❤️

   Radera
 13. Dominique11 mars, 2018

  Hej Carina,
  Först vill jag säga grattis i efterskott.
  Jag har gjort cirka 50 gastroskopi och det är inte så farligt som det låter. Har lärt mig att när dom ber att man ska svälja så börjar jag hulka. Numera sväljer jag inte och det behövs inte heller. Min läkare är helt införstådd med att jag inte gör det och jag tycker inte undersökningen är jobbig alls. Så var inte rädd för den. Har även gjort tunntarmspassage ett flertal gånger men det är nu många år sedan och då fick jag kontrast genom en sond i näsan, vilket jag inte gillade. Dom gör säkert på annat sätt idag. Numera gör jag bara koloskopier, vilket brukar gå bra. Man kan alltid få lugnande inför gastroskopi och koloskopi. Tycker inte du ska vara orolig alls. Du har gått igenom undersökningar som varit mycket värre, jag lovar.
  Oroa dig nu inte för detta för det är som sagt var inte så farligt som det låter.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för uppmuntrande ord ❤️. Jag försöker tänka att det är ett nödvändigt ingrepp i ett led till att jag ska må bättre, och det är bara att gilla läget.
   Kram

   Radera