onsdag 21 mars 2018

Sämre igen 😢

Mådde som sagt bra på fm igår sen plötsligt på EM började jag må tokilla och kräktes. Det slutade rinna ur peggen så det var väl därför det kom den andra vägen.

I morse mådde jag inte så vidare bra. Kände i hela kroppen att nåt var galet. Jag hade fått sänkt dos epidural och det kan ju spela in. Kräktes på morgonen och mådde lite bättre. Gick ut till dagrummet och tittade på tv en timme. Blev trött i ryggen och gick och la mig igen. Eftersom det inte kommer något till peggen skulle jag på röntgen för att se om slangen låg fel. Strax för kl 12 var det dags att kräkas igen. När jag skulle resa mig upp höll ryggen på att gå av! Att ta mig ner i sängen igen var en utmaning av dess like. Fick en injektion morfin och sen bar det av till röntgen.

Jag har aldrig någonsin varit i närheten av den smärtan jag fick. Morfinet hjälpte föga. När jag skulle flyttas från sängen till britsen med hjälp av tre personer, skrek jag rakt ut. Var nära att tuppa av. Sen skulle jag från britsen till sängen, och den upplevelsen var lika jävlig. Det går inte att beskriva smärtan. Som sagt, ingenting jag varit i närheten av att känna förut.

När jag kom upp till avd fick jag mer morfin och det släppte lite. Smärtan kom dock tillbaks efter redan en timme. Troligtvis är det övergången från epiduralen som orsakar denna smärta. När man får morfin intravenöst verkar den snabbt men går också ur snabbt. När det var sagt för nästa dos, vilket var för en kvart sen, fick jag den i låret istället. Tar lite längre tid för den att verka men den ska hålla längre. Så vi får väl se. Tanken är att själva slangen till epiduralen ska tas bort idag men då måste jag kunna sitta upp, så vi får väl se hur det blir.

Röntgen visade att bukslangen, alltså peggen, ligger mot bukväggen och har sugit fast där. Den visade också att jag har rikligt med ascitesvätska i det området som trycker på. Det som är planen nu är att smärtlindrande så mycket det går, dra slangar som ska dras och hoppas ascitesen kommer ut. Läkaren sa att när man har friflytande vätska i kroppen tar inte smärtlindringen lika bra, så han ska ta kontakt med smärtklinikens palliativa team i morgon.

Det känns som moment 22 alltihop! Varför ska jag behöva råka ut för det ena efter det andra HELA TIDEN? Nu vill jag inget mer 😩. Det var länge sen den gränsen passerades. Fy fan säger jag!

På återseende.

12 kommentarer:

 1. Nej Carina så ledsen jag blir. Tar det aldrig slut. Jag kan bara hålla tummarna att det löser sig för dig och att du blir smärtfri först och främst. //Kram Ullis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det verkar inte ha nån ende det här! Det ena avlöser det andra hela tiden. Jag kommer snart sitta i ett hörn och spela mig på läppen av galenskap!
   Hoppas så in i bomben att smärtorna beror på byte av smärtmedel. Det är tydligen mkt vanligt att det blir såhär. Är det så, är jag bättre i morgon. Hippas, hoppas!
   Kram ❤️

   Radera
  2. Hoppas du kan sova inatt och att du får den hjälp du behöver i morgon//Kram Ullis

   Radera
  3. ❤️❤️❤️

   Radera
 2. Men usch vilken jobbig smärta och så allt detta illamående :-( ska dom inte försöka få PEGgen att sitta rätt och fungera och varför klara dom inte av att smärtlindra dej? Nåja, i praktiken är ju allt mer jävligt än vad det borde va, men hoppas smärtteamet har nån bra lösning! Krafter att stå på dej och kräva effektiv vård och gott bemötande önskar jag dej!
  Kram, Elisabet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Elisabet ❤️❤️❤️

   Radera
 3. Vidrigt!! Det är vad det är! Låter ändå lite hoppfullt att det är ganska vanligt att det kan bli så här vid byte av smärtlindring. Men naturligtvis lika vidrigt för det. Må du få må bättre i morgon! Tänker på dig! �� �� ��
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Catarina ❤️❤️❤️

   Radera
 4. Det är ju förfärligt med sådana plågor. Man lider med dig när man läser din levande beskrivning av smärtorna. Har du inte fått Fentanyl plåster än? Det ska vara effektivt, deponeras i kroppen och är ju mycket starkare än vanligt morfin. Mycket vanlig smärtstillande för cancerpatienter. Och ang. PEG-sonden: när den slutar fungera brukar den spolas med högt tryck och dras försiktigt fram och tillbaka tills den börjar funka igen. Hoppas de gjorde så på dig. Önskar jag kunde hjälpa dig! 💝

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo jag har fentanylplåster, ganska hög dos. Men det kanske är så att jag inte tar emot den ordentligt utifrån att jag har så mycket vätska? Jag vet inte.....
   nej dom gjorde inte så med peggen. De har spolat in och försökt få den att backa. Att spola in var inga problem men backa ville den inte. Men nu verkar det ha släppt iallafall och jag hoppas det håller i sig nu.
   Kram

   Radera
 5. Så ledsamt att höra, hur du kämpar. Det är så viktigt att du blir smärtfri de måste kunna hjälpa dig på sjukhuset. Hoppas att natten blir bra så att du får sova. Kram Annika 💞

  SvaraRadera