tisdag 20 mars 2018

Piggare

Måste bara börja med att kräkas lite. Flera gånger när jag varit inlagd har jag besvärats av att personal har parfym på sig. Det gör mig så förbannad. Så nu har jag bestämt mig för att säga ifrån. På uppvaket i fredags kom det in en sköterska i salen och jag kände direkt stanken. När hon kom fram till mig höll jag på att storkna. Jag sa till henne att jag inte klarar av hennes parfym. ”Hm” var det svar kag fick men hon kom inte till mig sen. I natt kom två sköterskor in till mig och någon av dem hade stark söt parfym. Efter en stund kom den ena tillbaks och det var hon som luktade. Jag sa till henne att hon har för stark parfym på sig och drog lakanet över ansiktet. Inte ett svar fick jag. När den andra sköterskan kom sen sa jag till att jag inte vill ha in henne på rummet då hon får mig att må dåligt. Det såg hon till och hon höll med om att hon luktade för mycket. Jag kräktes som en räv efter att stinkbomben varit hos mig. Sen om det berodde på henne eller inte vet jag inte. Men jag fattar inte hur folk tänker???? Och varför säger inte deras kollegor ifrån? Det är inte tillåtet att ha parfym på sig och det borde väl alla veta? Förbannad blir jag 😡.

Har sovit ganska bra. Mådde bra i morse och åt frukost men bara halva portionen. Drabbades inte av samma illamående som tidigare, så det är nog mängden som varit för mycket. Nu mår jag dock illa, men inte värre än jag står ut.

Har varit uppe lite idag och suttit i fåtöljen en 1/2 timme. Det kändes bra. Har dock ganska ont i ryggen, axlar och nacke och orkade inte längre. Får se om jag kommer upp mer under dagen.

I fredags låg det något som såg ut som en plastpipa på mitt bord. Jag hade ingen aning om vad det var, ingen har sagt något. Så igår bad jag sköterskan ta med sig den då det måste vara nån som glömt  den. Då fick jag veta att det var för andningen, att jag ska andas i den för att få upp slem och slippa lunginflammation. Den var jätteviktig att använda tydligen 😳. Så jag börjar nu 😊

Magen har kommit igång och det är ett fasligt springande på toa! Det är ju såklart bra 😊. I dag ska de börja sänka dosen på epiduralen och växla över till mer morfin. Jag ska få grundmedicinen i plåster tydligen. Hoppas det fungerar bra.

Ha det gott ❤️

10 kommentarer:

 1. Positiv riktning och skönt att läsa att det har vänt, även om det inte känns okej. Små steg i taget, bara de går åt rätt håll och det TROR jag på att det kommer att göra.
  Stor kram vännen och skäll ordentligt på "stinkbomberna" (så svagt av personalen)
  /Kia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja tyvärr gick det över på eftermiddagen 😕 Började kräkas och må pyton igen. Suck!
   Ja jag skäller om det behövs 😊
   Kram

   Radera
 2. Skönt att det äntligen verkar vända :) läst din blogg ett längre tag men aldrig kommenterat tidigare. Du är en riktig kämpe :) Gissar att det är fentanylplåster du kommer få? Mig hjälper de enormt mycket, har bara mått dåligt ca 24h efter varje upptrappning men nu har jag haft samma dos i snart 2 månader och det funkar jättebra. Gäller bara att se till att ta sånt som håller fart på magen/tarmarna för att inte bli förstoppad.
  / Ellinor

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag tror det är fentanyl. Ska ha den som grunddos. Ja det här med magen är en historia för sig.....har haft problem med trög mage i flera år och tycker det är svårt att få till något som hjälper.
   Kram

   Radera
 3. Heja dig att du ryter ifrån!! Inte tusan ska de ha parfym på sig. Det förstår väl alla , tycker man. Inte kul med illamåendet - förstår att det är vidrigt! Men bra med toabesök. Det piggar upp 😉
  Ta hand om dig! 💜 💜 💜
  Kram

  SvaraRadera
 4. Va härligt att du är piggare så du orkar ryta ifrån, ett gott tecken! 😂

  SvaraRadera
 5. Carina, du kan fråga om det finns möjlighet att utföra strålbehandling av tumörerna. Jag har fått den behandlingen (5 dagars) av ett tumör som höll på att blockera mina luftvägar och det hjälpte. Dessutom sa läkaren att de utsatta för strålningen tumörerna blir mkt känsligare för kemoterapi. Att fråga kan man ju alltid göra! Hoppas du mår bättre idag. Kram⚘

  SvaraRadera
 6. Har tänkt tanken själv. Vi får se hur det blir. Tack ❤️
  Kram

  SvaraRadera