lördag 17 mars 2018

Jag har fått besked av kirurgen om hur det ser ut i min mage. Det var inte så upplyftande tyvärr.
Jag har cancertumörer i buken som vuxit samman och som orsakar stopp i tarmen. Tumörerna växer in i tarmen och har skapat som ett lock. Tarmarna har blivit som ett enda stort paket och det gick inte att rubba tarmarna. Jag har känt som att jag har en "kaka" som ligger över buken, och det är den.

Det här innebär att jag inte kan få stomipåse. Jag har nu fått en PEG, som jag inte är helt säker på hur jag ska använda. Men jag fattar det som att det jag tidigare kräktes upp, kommer ut den vägen. Det är alltså en slang i bukhålan som har en påse på utsidan. Jag har också fått en kateter för ascitesvätskan.

Läkaren säger att jag kommer att kunna göra saker, som att handla, gå på bio osv. Jag kan dricka och äta flytande föda. Yippi 😏

Just nu känns det verkligen tungt! Men jag hoppas att i takt med att jag förstår vad det här innebär, kommer det kännas lite lättare. Om jag så bara får leva ett ungefärligt normalt liv vore det ok.

Då vet ni med hur det ser ut.

21 kommentarer:

 1. Ok, det var ett tufft besked det förstår jag verkligen. Men har man inte sett detta tidigare på röntgen?
  Men nu får du förhoppningsvis stop på kräkningar samt slipper bukvätskan som tidigare samlade på sig i buken. Vi få verkligen hoppas att det kan bli stabilare tillstånd efter att man har upptäckt detta.
  All kraft till dig Carina
  Varm kram Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej man har inte sett detta på röntgen. Tumörerna består av små, små blåsor och lagret de bildar är jättetungt. Såna här blåsor syns sällan på röntgen.
   Tack för kraften du skickar 😊
   Kram ❤️

   Radera
  2. Ok. Då förstår jag. Hoppas att du är starkare Idag. Solen skiner idag det är underbart.Kram.

   Radera
 2. Förstår att det känns tungt nu Carina och jag lider med dig. Men det finns ljuspunkter också med hjälp av PEGen så kan magsäcken tömmas utan att du behöver kräkas och det måste vara en enorm lättnad för dig. Nu måste bara Ibrance göra sitt jobb. Hoppas du får smärtlindring som fungerar och får komma hem till dina odlingar. //Kram Ullis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag försöker verkligen se ljuspunkterna. Att slippa må konstant illa och kräkas är värt hur mycket som helst. Jag känner bara nu hur livet återvänt lite, fast jag hat ont, feber och usla värden.
   Kram ❤️

   Radera
 3. Hoppas det nu är slut på motgångar och att du får må bättre. Kramar i massor 💟💖

  SvaraRadera
 4. Tungt. �� Vilken kämpaglöd du har. Stor styrkekram ❤

  SvaraRadera
 5. Känner så med dig och hoppas att du får vara smärtfri iaf och att du snart får komma hem. Det måste bli bättre from nu ❤
  Kram

  SvaraRadera
 6. Så tungt! Tänker att du borde fått hjälp mycket tidigare med detta. Att du skulle behöva stå ut med kräkningarna så länge innan något hände är inte acceptabelt. Det tar ju så mycket av ork och kraft som du ju behöver till annat. Men gott i alla fall att du nu kan dricka! Ta hand om dig! 💜💜💜
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nu när jag är efterklok skulle jag ha stått på om det. Men läkarna sa att det skulle upphöra i takt med att Ibrance gör sitt. Men nu får jag hjälp iallafall!
   Kram

   Radera
 7. Carina vännen, både du och jag och några här med oss lever så här, pendlandes från hopp till förtvivlan, en dag i taget och med stor törst efter att må bättre och leva ett normalt liv. Men även nu, i den svåra situationen kan vi glädjas åt att våra nära och kära mår bra och älskar och stödjer oss. Jag önskar dig att hitta krafter och att hålla emot de mörkaste tankarna. Bara du mår bättre och slutar plågas så är det mycket värt. Och Ibrance har inte sagt sitt sista ord, det är inte länge sedan som du börjat äta den. Är med dig i mina tankar, min okända vän. Våren är på väg. Sol och värme är en välsignelse för oss trötta och sjuka. Stor kram ❤❤❤

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket för pepp och uppmuntran ❤️
   Stor kram ❤️❤️❤️

   Radera
 8. ❤️❤️❤️
  Sofia

  SvaraRadera
 9. Hej! Jag följer dej här och lider med dej. Nu låter det i alla fall som du kan bli kvitt de saker som mest har sänkt livskvaliten! Att äta flytande behöver inte betyda att man inte kan njuta av sånt man tycker om...tex en tugga av en god macka kan man tugga, tugga, tugga och dricka mjölk på så att det blir flytande. Åtminstone jag tycker det är roligare än att bara kunna dricka och äta pure.
  Försenad grattiskram vill jag också skicka!

  h, Elisabet som har kroniskt lymfom

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har du helt rätt i. Att bara kunna äta flytande skrämmer mig inte så mycket, OM det nu blir så. Läkaren sa att jag framledes ska kunna äta nästan vad jag vill. Ja, vi får se.
   Kram

   Radera
 10. Tungt besked! Tänker på dig! Stor kram Jenny

  SvaraRadera