måndag 28 mars 2016

Recept på sill, majonnäs och rödbetssallad

De här recepten har jag uppdaterat idag 20161220 genom att blanda lite från olikarecept. Grunden är från Birgitta Höglunds mat, men jag har som sagt gjort om recepten lite. Alla recept är supergoda! 😊

INLAGD SILL
1 rödlök
1 morot
1 1/2 dl ättika
3 dl vatten
1 1/2 dl Xylitol
3 lagerblad
10 kryddpepparkorn
4 urvattnade sillfiléer

Blanda ättika, vatten, xylitol, lagerblad och kryddpeppar. Blanda så xylitolen löser sig.
Skiva lök och motor, varva detta med sillfiléerna skurna i bitar. Häll över lagen och blanda. Låt stå 1-2 dagar i kylen.

RÖDBETSSALLAD
300 g inlagda rödbetor,hackade (hade lagt in själv utan socker men med xylitol)
1 1/2 dl majonnäs
1/2 dl creme fraiche
1/2 gul lök
1 rött äpple
Salt och peppar
Hacka rödbetor,lök och äpple. Blanda ihop. Blanda majonnäs, cremefraiche och kryddor och blanda med rödbetshacket.

MAJONNÄS
2 äggulor
1 1/2 tsk osötad senap (ex Dijon)
1 krm halvssalt
Vitpeppar
1 tsk vit balsamvinäger
Worcestersause
2 dl rapsolja, inte kallpressad, den smakar för mycket
Blanda allt utom oljan till en smet. Mixa smeten samtidigt som du häller i oljan, lite i taget. Rör mixern upp och ner i smeten. Smaksätt med mer kryddor efter smak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar