måndag 28 mars 2016

Påskhelgen

har varit trevlig med mycket god mat mat, med betoning på mycket :-/ och jag har fått ungås med nära och kära. Det värmer alltid lika gott. ❤️
Jag gjorde Janssons frestelse med vitkål istället för potatis och det blev jättegott. La in sill med Stevia istället för socker och det blev också gott. Rödbetssallad gjorde jag också och den blev helt ok. Skulle ha kryddat den lite mer bara. Majonnäsen som skulle vara i rödbetssalladen gjorde jag också själv och hade den även på ägghalvorna.

Sandra och Amanda kom till oss på långfredagen. Benjamin var hos sin pappa :-(. Vi hade en mysig eftermiddag och kväll men Sandra blev krasslig. På påskaftons morgon var vi till stallet då Emelie skulle delta i Klubbhoppningen. Hon var jätteduktig men ramlade av och gjorde illa sig i ryggen :-( . Hon var dock vid gott mod och vill vara med på hoppningen i april igen! Hon är så modig och envis :-)

På em åt vi påskmiddag! Helen, Petri och Natalie kom och åt och fikade. Sandra åkte med dem hem då hon blev dålig men Amanda blev kvar. Påskdagen tillbringades först hos mina föräldrar med min bror och hans familj och på kvälken var vi hos Jockes bror med familj. Ja, som sagt, mycket mat har det blivit och även om jag varit försiktig med socker så har jag ätit mycket. Jag tog ett blodsocker hos pappa och ca 2 1/2 timmar efter maten hade jag ett värde på 6,2! Jag vet att det är inom normalvärdet men jag tycker att det ligger ALLDELES för högt!!! Vill inte ha högre än 5. Jocke som hade ätit marsipantårta och har socker i kaffet hade lägre blodsocker än jag! Det känns inte alls bra att jag låg så högt och jag blir orolig med tanke på min sjukdom, att cancern får alldeles för stor tillgång till socker för att växa!

Nej, jag måste ta kontakt med min vårdcentral och be dem ta ett långtidssocker. Måste dit för att kontrollera blodtrycket också. Jag har helt slutat med blodtrycksmedicinen sen några veckor tillbaks. Sen lite över en vecka har jag även slutat med hjärtmedicinen och jag har INTE haft hjärtklappning! Peppar, peppar så kan jag sluta med den medicinen också nu. Tränar djupandning och hoppas det hjälper :-).

Åh vad jag vill att tiden ska gå fort fram tills att jag får provsvaren! Det känns som det sniglar sig fram. Jag har en obehagskänsla i magen och vill bara få besked! Med obehagskänsla menar jag oroskänsla men även en fysisk känsla. Där levern sitter känner jag en tyngdkänsla, att något tar emot och det gör lite ont. Ibland får jag riktiga körare som gör jätteont. Jag oroar mig och det är inte så svårt att tänka det värsta. Vill bara ha svar, vill veta, orkar inte vänta!!! Känner mig vissen och nere.....trött på allting! Mycket oro både kring hälsa och annat som tar mycket energi. Det här med att hitta ett inre lugn känns avlägset just nu tyvärr.

Nu ska jag försöka sova. Somnade på soffan ett par timmar och blev sen pigg. Typiskt :-) Får djupandas och räkna får helt enkelt!

Sov så gott ❤️ Och glad påsk!

2 kommentarer:

  1. Alltid tufft att vänta på provsvar. Håller tummarna för det bästa för dig.//Ullis

    SvaraRadera