måndag 12 juni 2017

Örter

Idag har jag skördat lite örter och knutit dem i buketter och hängt på torkning. Måste köpa en örttorkställning 😊. Jag ska göra lite olika teer av örterna tänkte jag. Ska prova mig fram till nåt gott, och nyttigt. Har läst och hört att örter växer så det knakar så jag hoppas kunna göra mycket te 😊
Blev grymt besviken dock, när jag skördade örterna för i den ena kryddlådan var det löss 😩. Jäkla kryp! En planta citrontemynta är bara att kasta ☹️. Fattar inte varför odlingarna drabbas så hårt av ohyra i år? Har aldrig haft det förut men nu verkar de ha fått fäste och vill inte ge upp. Men det gör inte jag heller! De örterna jag skördade i dag var iallafall lusfria så man slipper löss i tekoppen 😂.

Grapefrukttemynta, timjan, bladtemynta, dragon och lavendel hänger på tork. Lavendeln ska jag lägga i mandelolja och använda på huden. 

Upptäckte embryon till vindruvor i dag! Jag var mycket tveksam till att det skulle bli druvor i år då jag klippte ner buskarna kraftigt i vintras. Men det gick tydligen bra. Det ser ut att komma ganska många klasar 😊. 6 kommentarer:

 1. Duktiga du. Ge småkrypen en match de aldrig glömmer!!!! På dem bara!!
  Stor kram
  /Kia

  SvaraRadera
 2. Ha ha ja jag försöker allt jag kan 😊 Kram ❤️

  SvaraRadera
 3. Små krypen har inte en chans mot dig! De kommer nog att få sig en match 😊.

  Tycker du är helt fantastisk med dina odlingar! Förstår inte hur du orkar och att du får tiden att räcka till.

  Kram
  Birgitta

  SvaraRadera
 4. Odlingen ger mig så mycket så den har jag energi till 😊 Men krypen, dom går på mina nerver! 😊 Kram

  SvaraRadera
 5. Vem vet..? Kanske är nyttigt med lus-te? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hua, jag tänker inte testa 😂😂

   Radera