måndag 19 juni 2017

Lite Balsam för själen

Dagen idag har jag ägnat åt hälsan ❤️. Jag har varit i solen, läst i mina nya böcker, lagat superdupernyttig mat och dryck och ligger nu på stranden och njuter av sol och värme. Lyssnar på fåglarna, barn som plaskar i vattnet, människor som pratat på lagom avstånd så att jag inte hör vad de säger. Någon sågar.....det är ljummet i vattnet. Livet är njutbart 🙏
Mina favoritböcker just nu😊 Grön magi innehåller dels nyttig kunskap och livsmedel och hälsa och en massa recept som jag ska testa! Häxans trädgård innehåller en massa nyttig och rolig kunskap om växter och dess medicinska verkan. Mycket jag vill testa! Jag ska göra oljor, tinkturer, doftljus och salvor! Det blir nog lite annat också 😊. 

Blev inspirerad av en vän att plocka örter till lunchen idag.  Salladen består av spenat, grönkål, isbergssallad, gurka, broccoligroddar, purjolök, gräslök, persilja, oregano, basilika, timjan....salt, olivolja, buffelmozarella och melon. Såååå gott! Gjorde en dryck på citron, lime, melon och vatten. Hackade citronmeliss och grapefrukttemynta och hade i. Behöver jag säga att det var gott? Gjorde även en dryck på selleri, grönkål, vetegräspulver, chlorella och vatten. Inte fullt lika gott men så nyttigt! 

Årets första dopp i sjön är avklarad idag. Ca 22 grader i vattnet. Underbart skönt!
Jag är verkligen priviligerad som bor så här! Natur och djur utanför dörren. Det tar mig tre minuter att cykla till sjön, hästar går och betar i hagen bredvid, mycket begränsat med biltrafik och frisk luft! 

4 kommentarer:

 1. Hu, bada före midsommar! Verkar som isen smält i alla fall. Visst är det skön att bo som du gör, jag har också nära till en liten badplats och kan höra kossorna råma när de vill bli mjölkade. Vi får njuta så mycket vi kan.//Ullis

  SvaraRadera
 2. Ja det gäller att se och ta till vara på det positiva i tillvaron ❤️

  SvaraRadera
 3. Härligt mamma. Ser mysigt ut! Skönt att se att du njuter ❤

  SvaraRadera
 4. Ja det gäller att ta tillvara på guldkornen 😊❤️❤️❤️

  SvaraRadera