onsdag 17 augusti 2016

Kattbestyr

Vi har sedan en vecka tillbaks Helens katt Willow hos oss och tanken är att hon ska bo här ett tag framöver. En vecka har som sagt gått nu och vi ser allt mindre av våra "gamla" katter. De vänder i dörren när de är på väg in och om de går in kryper de nästan efter golvet. Framför allt Smilla.... De äter inte heller. Lilla Willow blir glad när hon ser katterna och vill fram och häksa och leka men när de vänder och går springer Willow efter "jagar iväg" dem.

Smilla går oftast in på kvällarna och går då och lägger sig i vår säng. Om Willow kommer för nära fräser hon och Willow brukar då gå. Idag låg de dock på var sida av sängen en stund! Inte i attackläge utan de såg ganska rofyllda ut. Kanske, kanske kan det funka till slut. Jag hoppas det! En jobbarkompis föreslog att vi skulle ha alla tre katter inomhus ett tag så att de inte kan fly, utan måste reda ut det hela. Ja det kanske är ett sätt, jag vet inte. Som det är nu, att våra katter håller sig borta, oroar mig lite. Framför allt Smulan håller sig borta. Hon har inte varit inne på flera nätter och visar sig bara en kort stund då och då. Jag är orolig för att dom flyttar hemifrån till slut.

Jag googlade om problemet och det verkar som att det kan ta ett tag att få katter att acceptera varann. Allt från en till fyra, fem veckor. Men det handlade om innekatter, det här kan nog ta ännu längre tid.

Om någon har kunskap om detta tar jag gladeligen emot tips och ideer. Vill så gärna att det ska fungera!

Lilla Willow är iallafall avslappnad 😊


3 kommentarer:

 1. Hej!
  Inte lätt att tussaihop katter!
  Ta in Stilla på kvällen. Stäng in henne i sovrummet måna om henne. Hjälp henne så att hon inte vantrivs. Hon kan gå hemifrån eller söka sig bort. Ha henne inte ute om natten. Så skulle jag göra. Har mycket katterfarenhet :-)
  Har 2 utekatt just nu.
  Hoppas att du får det att funka.
  Kram Annika

  SvaraRadera
 2. Tack ❤️ Vi försöker få in katterna på nätterna men det funkar inte alltid. Tycker att det funkar liiiiite bättre idag, framför allt med Smulan 😊

  SvaraRadera
 3. Hoppas det går bättre med katterna, det brukar lösa sig med tiden. Hoppas du mår bra också.

  SvaraRadera