söndag 4 februari 2018

Sämre igen

Idag har inte varit nån bra dag. Har varit helt däckad och sovit mest hela tiden. Fick i mig tre skedar gröt på fm och två tuggor på mackan på EM. Har iofs näringsdropp hela tiden men det vore ju trevligt att kunna äta igen snart. Har haft mer ont idag, vilket leder till mer smärtstillande och som ett brev på posten kräkningar 😞.

Igår var Jocke och fiskade och mamma var här hela dagen. Hon passade upp på mig och fixade mat åt familjen ❤️. Så tacksam att få denna hjälp mamma ❤️.  Idag kom Helen och även hon fixade lite här åt oss. Tack för all hjälp älskade Helen ❤️. Det känns minst sagt märkligt att ligga nedbäddad i soffan och halvsova när jag har folk här som stökar omkring. Det känns bakvänt på nåt sätt, osocialt och fruktansvärt ovant. Fast jag vet att det mer eller mindre är ett måste för att vi ska ”överleva”.

I morgon är det sagt att jag ska buktappas. Hoppas verkligen de fått till en tid. Jag kommer med stor sannolikhet att bli inlagd då jag mår fortsatt dåligt och inte kan äta. Dom har tjatat hela helgen med frågan om jag verkligen ska vara kvar hemma och nu har Jocke också börjat känna en starkare oro och jag kan själv känna att det börjar gå för lång tid nu. Varför vänder det inte? Vad är det som är fel? Eller är det kroppen som inte återhämtar sig från operationen helt enkelt? Nu har det gått två veckor och jag mår inte ett dugg bättre. Nåt är ju helt klart galet.

Mitt blodtryck har stigit och ligger nu på 150/90. Inte så man får hicka men det är lite för högt. Frågan är om det kan vara för att jag slutat med alla tillskott? Bland annat msm håller väl trycket nere om jag inte missminner mig. Eller är det då att kroppen får jobba mer när msn är sängliggande? Känner att musklerna i benen börjar ge vika 😞.

Det här är inte roligt alls. Jag börjar tänka massa tråkiga tankar, det är nog ofrånkomligt i en sån här situation. Upp och ner hela tiden. En liten glimt av ljusning en stund, sen rakt ner i avgrunden igen.


10 kommentarer:

 1. Stackars dig Carina.Så tröstlöst och jobbigt. Bra att du kommer till sjukhuset imorgon. Jag kan förstå att Jocke känner oro. Msm ska du inte ta om trycket är högt. Det kan stiga av preparatet.
  Lycka till i morgon.Hoppas att de kan hjälpa dig med allt samt ge svar om vad som sker. Varm kram Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok vad bra att du sa det om msm Annika.
   Ja jag hoppas dom kommer på nåt snart som kan vända det här. Det verkar som att dom famlar i mörker de med 😏
   Kram ❤️

   Radera
 2. Kära vän, jag väntade på en uppdatering men det du skriver vad inte det jag ville läsa. Tänker på dig💗/sofie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag önskar så att jag hade kunnat skriva nåt positivt. Jag/vi skulle verkligen behöva det nu! Hoppas få skriva nåt bra snart 😊❤️❤️❤️❤️

   Radera
 3. Det gör ont i mig att du mätt sämre idag. Jag tror att det är postoperativa men som spökar. Sedan tidigare försvagad kropp har som du själv skriver mkt svårare att återhämta sig. Och vill du prova på att få i dig lite tillskott satsa på kraftfullare grejer såsom CBD-olja eller extrakt, max intag: 25 drp X 3/dag, D vitamin i max dos,
  KS 1 msk X 5/dag, kallpressad oraffinerad hampolja med kvarg i.st.f linfröolja X 2/dag. Fråga läkaren om blodtrycksänkande mediciner eftersom de visat sig ha god effekt på att bromsa spridning av bröstcancer. Hoppas du mår bättre imorgon efter buktappning. Glöm inte snälla och spänn musklerna i benen/armar, rörelse är livet.
  Kolla på Rigvir. Jag fick reda på den på svenska nyheter för ca 1 år sedan, något liknande skulle testas här på Akademiska i Uppsala. Med bästa önskningar och kramar,❤❤❤ Lioudmila

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipsen ❤️ D-vit i dagsdos, vilken styrka avser du då? Jag har ätit 20 000ie tills för 2 v sedan.
   Varför hampolja istället för linfröolja?
   Jag försöker röra fötter och ben så ofta jag kommer ihåg men behöver påminnas, tack ❤️
   Jag googlade på rigvir med förstog det som att den används vid hudcancer?
   Kram ❤️

   Radera
 4. Så jobbigt du har det Carina, tur att du får så fin hjälp på flera sätt. Får hoppas det blir buktappning och att blodtrycket sjunker lite när vätskan försvinner. Förstår att jobbiga tankar smyger sig på, det är inte konstigt. All styrka till dig nu.//Kram Ullis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Ullis ❤️ Ja jag hoppas tappningen blir av idag, tror vätskan är roten till det onda nu med. Kram ❤️

   Radera
 5. Vill bara skicka en varm, stor och lång styrkekram till dig. HOPPAS verkligen att det vänder. Du är verkligen värd att må så mycket bättre.
  /Kia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Kia, känner kramen ända hit 🤗❤️❤️❤️

   Radera