onsdag 21 februari 2018

Mår illa / buktappning / infektion

Vaknade 03:30 och mådde illa. Kräktes och kunde somna om igen. När jag vaknade mådde jag fortfarande illa och det vill inte gärna släppa ordentligt. Kräktes ytterligare en gång men illamåendet håller i sig.
Läkaren från kvinnokliniken ringde och erbjöd tid för buktappning idag. Blev lite panikartat då jag har droppet som behöver bort. Ah-teamet kom och tog bort det så det var inga problem. Jocke var borta hela fm och Angelica kom och höll mig sällskap. Hon hade med sig tulpaner och grillad kyckling och potatissallad. Fick i mig lite men mådde för illa för att kunna äta mer än ett par skedar.

Åkte sjukresa till sjukhuset och Jocke mötte upp mig där. Buktappningen gick bra men bedövningen gjorde riktigt ont idag. Det tappades ut 2,7 liter. Inte så mycket som det brukar vara, vilket är ett gott tecken eftersom det visar att vätskeproduktionen avtagit.

När jag var på tappningen ringde de från ah-teamet och ville att jag skulle be läkaren titta på operationssåret efter porten. Jag har under flera dagar känt att det är svullet och svampigt vilket jag också påtalat för personalen på infektion och ah-teamet. De svar jag fått har varit att är det nånting som ska ut, kommer det ut. Nu tittade läkaren och det visade sig att det var rejält geggigt med blodblandat var. Han tröck ut MASSOR. Han visade Jocke hur han skulle göra då han tyckte att Jocke ska göra rent såret två gånger om dagen. Jocke jublade inte direkt 😂. Ah-teamet kommer väl att kunna hjälpa mig med det, men vi fick med grejer så att vi kan fixa det själva om det behövs. Läkaren konstaterade att jag inte är född med så mycket tur och tyckte det var på tiden att det ska vända nu.

Läkaren var också bestämd över att han tycker att jag ska börja med ibrance snarast, även om det innebär att immunförsvaret åker i botten. Vikten av att få igång läkningen i buken är prioriterad. Han är övertygad om att jag inte kommer bli av med bukvätska eller kräkningar innan det sker en läkning i buken. Han förklarade att magsäcken och tarmarna producerar ett visst antal liter vätska per dygn. Eftersom mina tarmar är ansatta av tumörer fungerar de inte som de ska och orkar inte forsla bort vätskan. När det blir en viss mängd måste det ut -jag kräks. Det förklarar ju att jag kräks morgon och kväll, ungefär samma antal timmar emellan varje gång. Jag kräks ju aldrig i samband med att jag äter utan det är på ”tom” mage och bara vätska. Så det läkaren säger blir fullt logiskt. Nu ska jag försöka få tag i min onkolog för att hon ska bekräfta att jag ska börja med ibrance, och sen kör jag på!

Nu är jag helt slut till både kropp och skäl. Sa ifrån ah-teamet ikväll. Känner att jag behöver vila ifrån droppet ett tag, så de får komma i morgon fm istället. Fick i mig lite gröt, äppelmos och havremjölk, så jag svälter inte ☺️.

Nu kryper jag ner under filten i soffan och inväntar Farmen och Mästerkocken!

Ha det gott ❤️

6 kommentarer:

 1. Äntligen någon doktor som känns både kompetent, bra på att förklara saker som ingen tidigare gjort och dessutom handlingskraftig! Jämfört med honom upplevs alla andra som mosiga och avvaktande. Vad roligt att du börjat äta! Hoppas du snart slipper droppet.
  Fråga din onkolog om Accofil, det är förfyllda injektioner man kan sticka sig själv.Dyr modern medicin med toppen effekt för immunförsvar, aktiverar benmärgen att producera mer leukocyter. Nu blir det en nystart! Vi är många och vi är med dig. Kram 💖💖💖

  SvaraRadera
 2. Så jäkla tapper du är! Jag är full av beundran!
  Kram kram

  SvaraRadera
 3. ❤️❤️❤️Hoppas du får må bra snart igen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Marie, kram ❤️❤️❤️

   Radera