lördag 1 april 2017

Obalans i kroppen

Något allvarligt fel är det i kroppen! Min psoriasis blommar som bara den och det blir bara värre och värre! Jag har "pepplor" i huvudet som gör ont och kliar och jag har en enorm klåda i ögonen! Håller på att bli tokig! Kliar även i halsen! Vet inte vad det är heller. Det enda jag kan komma på och tänka mig är att det är orsakat av stress. Men tycker att jag har varit stressad förut utan att kroppen reagerar så här! Börjar även få allt mer ont i lederna, jag är stel och det bränner under fötterna. Måste försöka komma på vad som felar för så här går det inte att fortsätta. Blir orolig att detta återspeglar hur den totala hälsan är, att det är immunförsvaret som är nedmonterat..... ska fundera över vad jag ska göra.

Ett par dagar nu har jag haft ont i vänster axel, skuldra och nacke och det sitter ihop med en smärta i magen, nedanför vänster revben. Smärtan kommer med jämna mellanrum och kommer så i hugg som påverkas av andningen. När jag andas in gör det ondare. Huggen är fruktansvärda emellanåt, det gör så ont så jag knäar. Jag har oxå märkt att det blir värre när jag äter. Igår kväll övervägde jag att åka till akuten för att utesluta hjärtat eller propp men jag saknar symtom som talar för det. Jag tror att det är tarmarna som spökar. Att det ska vara så svårt att få ordning på den här magen!

Det låter jättemärkligt att man kan få ont i axeln av tarmbesvär men det verkar faktiskt inte bättre! Har även pratar med folk på Facebook som har samma erfarenhet och som kunnat koppla det till magen. Märkligt är det. Funderar över om det är något konstigt eller annorlunda jag ätit men kan inte komma på vad det ska vara. Ätit mycket nötter, kanske det kan störa matsmältningen? Jag äter fortfarande enzymer, hemgjord kefir och surkål men det räcker tydligen inte till. Får väl öka på dosen och se om det hjälper.

Idag har jag varit hos min bror och Kajsa hela EM/ kväll.  Brorsan har fyllt år och hade bjudning i kväll. Det var mysigt att träffa nära och kära ❤

I morgon ska vi på kryssning med goda vänner, Anna och Peter. Vi ska kryssa med Birka och det ska bli riktigt trevligt. Fint väder hoppas vi på! Det är svårt med maten när vi är iväg på såna här saker, då jag inte vet vad det innehåller riktigt, och jag blir jäkligt begränsad i vad jag kan äta. Jag äter inte gluten eller snabba kolhydrater och heller inte sånt jag vet att det är socker i. Jag får hålla mig till sallad och ägg, nån liten köttbit också kanske 😊. Birka har tidigare haft bra mat och jag hoppas dom har stort utbud på grönsaker!

Önskar er en god natt och en bra fortsättning på helgen ❤


4 kommentarer:

 1. Trist att du inte mår bra. Om du inte tvingats söka vård tidigare måste du höra av dig till din kontaktsköterska på onkologen i morgon måndag. Det kan ju vara alla möjliga problem du har i kroppen och sådana problem ska överlämnas till de professionella i vården som har kunskap och erfarenhet. Det är bättre att du hör av dig i tid, vänta nu inte för länge. Fenomenet du beskriver där smärtan inte överensstämmer med var "sjukdomen" sitter är annars ett välbekant fenomen och kallas referred pain. Kul med kryssningen, hoppas du får en trevlig stund på vattnet. Det löser sig säkert med maten. Själv mår jag bra även om magen protesterat. Har tagit två antidiarrétabletter och det gick över! Befinner mig i sommarstugan och det är så härligt, både katten och jag njuter av lantlivet. Ha det så bra//Ullis

  SvaraRadera
 2. Du äter enzymer och surkål och har mer ont i magen, kanske det inte är så bra för din mage eftersom du har sådana besvär. Kan du inte prova att ta bort det en tid och se hur det påverkar magen. Att bara ta mer tycker jag inte låter bra.//Ullis

  SvaraRadera
 3. Kan det vara nötter du reagerar på?

  SvaraRadera
 4. Tack för omtanken. Jag är ganska säker på att det har med tarmarna att göra, matsmältningen osv. Ja, det kan absolut vara nötter jag reagerat på, i kombination med annan svårsmält mat. Det har i alla fall släppt nu :-)

  SvaraRadera