tisdag 4 april 2017

Läkarbesök och röntgensvar

Ja, jag var ju till onkologen idag. Var där jättetidigt och skulle vänta in Jocke. När jag satt i väntrummet kom läkaren och frågade om jag tagit fel på tiden och jag förklarade att jag bara var tidig. Efter en stund kommer hon igen och säger att jag kan komma in. Jag säger att jag vill vänta på Jocke om hon har tråkiga besked att ge mig. Hon säger att röntgensvaren återspeglar hur jag ser ut, och hon tyckte att jag såg pigg och frisk ut. :-)

Alla prover var bra. Inga rödmarkeringar den här gången heller, även om levervärdet låg precis på gränsen. Röntgen visade att det stått still, inga förändringar någon stans förutom att det LÄKER i skelettet! DET var ju roligt! Det har inte hänt sen jag fick beskedet i juli 2015, att det rört sig i skelettet, vare sig uppåt eller nedåt. Ja, förra röntgen visade en förtätning i ena kotan vilket inte behöver betyda tillväxt enligt läkaren, men den här gången visade röntgen läkning i några metastaser, alltså i fler än en!!!

Skönt att det står still, även om jag hade hoppats på att det minskat. Men jag är såklart glad så länge det inte växer. Nu var det en ny läkare som hade tolkat röntgenbilderna och han hade uttryckt sig annorlunda kring mått och så vidare. Jag blev inte riktigt klok på tolkningen men jag ska försöka tyda svaret lite mer ingående sen. Det viktiga är ju ändå att det är "väsentligen oförändrat"! Det framgår av svaret att jag fortfarande har lite vätska i buken men det kan vara kvar sen förut sa läkare, då kroppen kan ha svårt att göra sig av med all vätska. Det är dock endast lite och ingenting som gör något skada eller ställer till det på något sätt. SKÖNT!

Nu tar jag en paus från cellgifterna. Jag sa ifrån fortsatt behandling. Läkaren trodde först att jag skulle ta en kur till på tre behandlingar och tyckte att jag gjorde helt rätt i att ta en paus, vilket hon tyckte att jag kunde göra med gott samvete. När hon sen förstog att jag menade att avbryta redan nu, tyckte hon ändå fortsatt att det var ett ok beslut, och det känns skönt. Hennes bedömning är att det är helt ok att avsluta nu och om det skulle börja spöka med bukvätska eller att det uppstår andra bekymmer, är det bara att sätta in behandlingen igen.

Läkaren sa att hon tyckte att det var roligt att jag har egna ideer om behandling och att jag fattar egna beslut. "Det du har gjort och gör har ju uppenbarligen haft effekt" sa hon och "även om jag förespråkar beprövade metoder måste man ändå tänka individuella lösningar". Jag gillar verkligen min läkare :-)

Jag fick en remiss för provtagning av cancermarkörprovet som jag kan ta när jag själv vill. Hon är ingen fantast av detta prov och tycker inte jag ska stirra mig blind på det, vilket jag inte gör, men jag tycker det är skönt att ha det som ett riktmärke. Hittills har cancermarkören stämt överens med röntgensvaren så det ger ju en fingervisning om vart åt det är på väg. Ny röntgen blir om två månader, innan semestrarna, vilket också känns skönt.

Ja, nu ska jag "klara mig själv", med meningen att cellgifterna inte ska hålla tillbaks tumörerna utan jag ska förlita mig på alternativa medel. Jag ska gå in för att resultatet ska bli så bra som möjligt. Jag blev erbjuden att börja ta Letrozol men jag vet i ärlighetens namn inte hur jag ska göra. Överväger nog att testa utan först faktiskt. Biverkningarna av Letrozol är inte så roliga:

Mycket vanliga biverkningar är bland annat trötthet och värk i skelett och leder.
Vanliga biverkningar är bland annat allmän sjukdomskänsla, mag/tarmrubbningar, muskelvärk, benskörhet, svullnad i armar, ben, händer och fotleder, depression. Dessa är bara ett fåtal av alla möjliga biverkningar och bara dessa är tillräckliga för att jag allvarligt överväger att avstå. De andra biverkningarna gör ju inte valet svårare direkt. Sen ska ju allting så klart sättas i relation till risken för mer spridning av tumörer och tillväxt av de redan befintliga.....och det kan ju också vara så att jag inte får några biverkningar. Ja, vi får se hur jag gör. Ska fundera lite till.

Ja, det var positiva besked i dag och det känns gott! Det gav lite ny energi och inspiration till att fortsätta fighten! :-) Allt gott till er <3 p="">
 

11 kommentarer:

 1. Fantastiskt! Vilket fint resultat. Kraft- och energikramar för fortsatt resa framåt!😍/sofie

  SvaraRadera
 2. Jag tar Letrozol sedan 2,5 år... Biverkningarna är ok. Men tränar mycket för att leder ska vara ok. Psykisk känner inte av något. Sömnproblem hade jag även innan behandling. för min del funkar antihormoner.
  Kram Annika

  SvaraRadera
 3. Tack Annika. Jag har ju flera av dessa bekymmer redan nu och är rädd att förvärra dem med Letrozol. Jag brukar tyvärr få biverkningar av mediciner. Fick det av Tamoxifen oxå.....kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag önskar Letrozol eller Tamoxifen kunde fungera på mig och min spridda bröstcancer. Tyvärr har jag spridd trippelnegativ bröstcancer så den möjligheten finns inte för mig.//Ullis

   Radera
  2. Jag förstår det Ullis självklart att du hade velat prova dessa.
   Carina, det är ju helt otroligt att tumörerna i ryggen håller på att läkas! Jag tycker att du fick väldigt positiva nyheter på senaste röntgen. Heja dig! Skönt med resan längre fram!
   Kram Annika

   Radera
 4. Ja det var riktigt skönt att få det beskedet. 😊.

  SvaraRadera
 5. ÅH VAD GLAD JAG BLEV ATT LÄSA!!!
  Fortsätt kämpa och SNÄLLA va strikt mot din kost. Ge i fan i allt som har med socker att göra. OCH glöm inte att äta massorrr av surkål!!!!!! Störk levern nu mer än aldrig!!!
  Om du renar den från gifter hjälper det att övriga organ håller sig friska. Ät varje morgon (starta dagen) 1/2 -1 grapefrukt med 1 tak gurkmeja,knivsudd svartpeppar och en bit ingefära, 1 msk citronsaft och 1/2 msk linfröolja. Sväp detta första du gör varje morgon. Din lever kommer att tacka dig och även din kropp.

  Snälla Carina kämpa på vi är så många som vill se dig fri från ältandet.

  Kram
  Isabel ❤️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Isabel. Ja jag kämpar på. Kram ❤

   Radera
  2. Ser många knas fel ord som mobilen ibland väljer hoppas du förstod
   Kramis
   //Isabel

   Radera
 6. Ja då, jag förstod vad du menar tror jag 😊 Kram

  SvaraRadera