tisdag 17 maj 2016

Arcadiakliniken / Alternativmedicin

Jag har träffat på en tjej i en grupp på facebook som också har cancer. Hon är inte mer än 25-30 år och har spridning till flera ställen i kroppen. Läkarna här i Sverige hade gett upp, avslutade hennes behandlingar och skrev ut henne från onkologen. Det fanns inget mer att göra. Hon blev hemskickad att vänta på slutet, att dö! Så ung! Så fruktansvärt! Får det gå till så? Ja det gör ju det tydligen.
Men hon satte sig inte bara på röven och väntade utan hon kämpade vidare! Hon lyckades skrapa ihop en nätt summa pengar, 120 000 kr, och åkte till Arcadiakliniken i Tyskland i två veckor. Där genomgick hon en rad olika behandlingar, fruktansvärt jobbiga sådana förstog jag. Bland annat värms kroppen upp till över 40 grader för att döda cancerceller och det ska vara jättejobbigt.

Hur som helst är alla hennes tumörer borta nu! Arcadiakliniken kan inte ge några garantier om att de inte kommer tillbaks, men de är borta nu och hon har möjlighet att hålla dem tillbaks med hjälp av all kunskap hon fått på den här resan, både innan Arcadia och det hon fick med sig i kunskap därifrån.
Jag har följt den här tjejen och hennes kamp mot sjukvården i Sverige ett tag och jag önskar henne all lycka till i världen. Det ska bli spännande att följa henne fortsättningsvis och se effekterna av alternativmedicin!

VARFÖR kan inte Sverige, liksom flera andra länder, som Tyskland, Indien och Schweiz ha den traditionella sjukvården parallellt med naturmedicin och låta människor själva få välja? Varför kan man inte ta det bästa ur båda världarna och göra nåt bra av det? Varför ska det vara sånt fruktansvärt motstånd till alternativ vård?

Det finns många inom alternativsidan, eller nog de allra flesta, som hävdar att det är läkemedelsföretagen som ligger bakom bromsandet av erkännandet av alternativmedicin och anledningen ska vara pengar. Så klart! Man hävdar att läkemedelsföretagen tjänar så kopiöst med pengar på att vi inte blir för friska och naturläkemedel kan man inte ta patent på och tjäna storkovan, så då är det inte intressant. Man satsar inte på det och man smutskastar alternativen. Det finns enorma krafter bakom detta, att mörklägga, dölja, ljuga, ja till och med mord, för att motarbeta allt som riskerar att medföra att intäkterna hotas. Det finns en stark konspirationsteori om The Big Pharma! Liksom om läkemedelsvärket, Livsmedelsverket och jordbruksverket. De använder enorma resurser för att dölja många sanningar som skulle få oss friskare!

Ja så sägs det. I början trodde jag inte alls på det där. Sen började jag bli skeptisk. Sen började jag ifrågasätta. Nu känner jag mig övertygad om att det ligger mycket i det som påstås!

Den här alternativa världen är mycket större än vad jag någonsin kunde ana tidigare. Homeopater och naturläkemedel hade jag ju hört talas om men det finns ju såååå mycket inom detta. Och jag tror att det kommer att bli allt vanligare och mera utbrett med tiden. Jag skulle vilja att det är så att vi går mot ett paradigmskifte, men jag vet inte om det verkligen är så.

Men tänk på ex akupunktur, kiropraktik, zonterapi....hälsokostpreparat också, det betraktades som humbug förut och nu är det allmänt godkänt i Sverige! Vi tar till oss mer kunskap från icke västerländsk kultur, som faktiskt blir mer och mer accepterad. Det är spännande tycker jag. Och det är synd att staten ska vara så tjuriga och inte öppna upp för att forska mer på detta.

Jag som avstår cellgiftsbehandlingar besparar sjukvården hundra tusentals kronor. Tänk om jag kunde få välja att använda en del av dessa pengar till att t ex åka till Arcadia! Eller Vidarkliniken. Det kostar bara en bråkdel, men nej, det får jag inte för i mitt landsting "tror man inte på deras metod". Men om jag bott i Stockholm hade jag kunnat få remiss. Så där tror man på metoden tydligen?

Det är tydligt i vissa sammanhang att det inte är så vanligt att välja alternativa metoder. Min läkare på onkologen hade aldrig fått en förfrågan om Vidarkliniken förut.

Jag har sökt fonder via landstinget till Vidarkliniken. Svar kommer i början av juni. Håller tummarna!
Jag ska även kolla upp mer kring fondmedel för utlandsvård. Det finns tydligen möjligheter till det! Ja fortsättning följer 😊

God natt ❤️

8 kommentarer:

 1. Amen! Så jäkla bra skrivet! Pöss på dig du fantastiska quinna ❤

  SvaraRadera
 2. Vem är denna tjej, går det att komma i kontakt med henne?
  Roland repetersson@gmail.com

  SvaraRadera
 3. Hon finns på Facebook. Jag kan kolla med henne om det är ok att jag ger dig hennes namn. Återkommer 😊

  SvaraRadera
 4. Roland, hon heter Josefine Lundström. Sök henne på FB.

  SvaraRadera
 5. Tack för svaret😁 Har letat men det finns många med samma namn, vilken ort kommer hon ifrån? Du får gärna ge henne min email, repetersson@gmail.com

  SvaraRadera
 6. Hej och tack för en informativ och hoppingivande text ❤️

  Jag söker efter alternativ behandling för min cancer och är på jakt efter personer som har erfarenhet av Alcadiakliniken. Därflr undrar jag om du kan ge mig Josefines kontaktuppgifter eller ge mina uppgifter till Josefine. (Mammaifarten@gmail.com)

  Tack på förhand 🌸

  SvaraRadera
 7. Hej Mamma i farten :-) Josefine heter Lundström och du hittar henne på Facebook. Jag kan skriva till henne på Messenger och ge henne din mailadress också. Kram och lycka till

  SvaraRadera