onsdag 17 maj 2017

Lite tankar

Det är så mycket jag skulle vilja skriva, men jag har börjat få svårt att få ner tankar och känslor på print, vet inte varför. Kanske för att jag inte tar mig tid att verkligen sätta mig ner och fokusera. Känner att jag har svårt att "samla ihop" mig. Har flera saker på gång samtidigt hela tiden.....tvätt, mat, planteringar, promenad, ska ringa hit och dit, olja in staket, tvätta husvagn osv.....det är inte så mycket fokus just nu utan ett virrvarr känns det som. Jag behöver nog lägga upp en liten strategi, en struktur för att bereda lite ordning i tillvaron :-) Känner att jag behöver gå mer inåt och behöver avsätta tid för det.
Att ta sig tiden att bara vara, att vara i nuet, att stänga av allt från omvärlden en stund, tror jag är så nyttigt för välmåendet och tillfrisknandet. Att bara vara JAG en stund, bortom alla krav, förväntningar och måsten.
 
I måndags träffade jag en fd arbetskamrat och vän, Lotta.  En människa som har ett så ofantligt stort hjärta och som är den mest omtänksamma människa jag träffat. Jag förundras varje gång jag träffar henne över hur hon kan vara så osjälvisk och ha en genuin vilja att hjälpa andra. Jordänglar finns och hon är en av dem.
 
Jag har de senaste dagarna haft kontakt med två tjejer på nätet, som bättrat på min energi och inspiration till att fortsätta "kampen". De har berättat om sin egna resa, varav den ena är helt fantastisk. Båda dessa tjejer har liknande diagnos som jag. Vi har alla tre hormonell bröstcancer i botten och har spridning på lite olika ställen i kroppen. Den ena tjejen har lyckats få sina tumörer att stå still genom kosten och kosttillskott och den andra tjejen har minskat sin tumör i levern med en cm på tre månader! Helt fantastiskt!!! Jag har stött på fler och fler tjejer som lyckats hålla sin cancer stabil genom alternativa metoder och det ger så mycket mer hopp och inspiration. Jag är med i en grupp på facebook där det är med människor som har cancer själva eller som har anhöriga/vänner som har cancer och det finns även dem som inte är drabbade av sjukdomen alls själva men som besitter en stor kunskap om alternativa metoder. Det är en ovärderlig grupp där det finns så mycket kunskap och engagemang, hopp och värme. Jag är så glad att den startade och att jag är med i den.
 
Ingens sjukdom är den andre lik. Det som hjälper den ena kanske inte hjälper den andra. Det finns också mycket olika rön och råd, en del är helt motsägelsefulla. Det gäller att hitta något som passar just min och min sjukdom. Någon som jag kan tro på och förlika mig med, något som passar min kropp, min ork osv. Det finns absolut inte en enda universal lösning utan det är många olika delar. Det är väl det som är en stor aspekt när det gäller alternativ medicin. Inom skolmedicinen använder man samma metod på alla. Man går in för att utrota sjukdomen, döda cancercellerna utan att försöka ta reda på varför sjukdomen uppstått. Man ser inte helheten, man ser inte de individuella förhållandena, förutsättningarna och den totala livssituationen. DET är den stora skillnaden inom alternativmedicinen skulle jag vilja påstå. Man påstår inte att det ena eller det andra är svaret just för dig utan det finns många olika alternativa vägar. Och det är ju också svårigheten  i detta. Vi prövar oss fram, använder olika alternativ i hopp om att det ska fungera. Om det inte gör det har det kostat oss tid och försämrar läget. Dessutom är det dyrt rent ekonomiskt så det vore önskvärt att veta att man inte stoppar i sig preparat som är helt verkningslösa, men det vet man inte. Det är ett lotteri på så sätt. Jag vet inte i förväg vad som kan hjälpa just mig och min kropp.
 
Vi som använder oss av alternativmedicin använder en lång rad olika preparat och metoder för att försöka gardera oss. Man läser och hör om olika preparat som någon använt och som fått sin sjukdom att stanna av eller gå tillbaka. Då vill man ju testa det. Men eftersom vi använder så många olika preparat är det omöjligt att säga exakt VAD det är som hjälpt. Är det ett enskilt preparat eller är det en kombination av olika preparat och andra faktorer? Det är svårt, för att inte säga omöjligt att veta. Så trevandet fortsätter.
 
Jag hade telefontid med min läkare i måndags. Hon ville bara stämma av läget och höra hur det gick med Letrozolen......Jag har inte börjat äta den.....vill avvakta nästa röntgen innan jag bestämmer mig, berättade jag. Hon lät lite avvaktande men sa inte så mycket. Nu väntar jag på tid för röntgen, vilken borde komma vilken dag som helst. Det ska bli så spännande att få veta hur det har gått sen sist.
 
Just nu njuter jag av att det är ljust ute och att det börjar bli sommar. Jag älskar att hålla på med mina plantor och jag gjorde i ordning lite i växthuset i går. Satte ut mina tomater och hoppas att det går vägen. Jag tror inte det är någon fara för dem längre men jag väntar med gurkorna ett tag till. Jag har även satt ut lite i pallkragarna som inte står i växthuset och har täckt dem med fiberduk. Inte bara mot kyla utan framför allt mot rådjuren. Vi har mycket rådjur här som älskar att få maten serverad. Den här gången tänkte jag snuva dem på mina odlingar :-). Har satt ut grönkål, vilken jag fick uppäten av nån ohyra förra året och hoppas fiberduken skyddar även mot den.
 
Nu är det lunchdags! Idag blir det stekt torskrygg, hollandaisås och broccolimos. Så gott! Ha en fortsatt bra dag alla ni där ute. <3 p="">

2 kommentarer:

 1. Vad bra att du har dina kontakter och vänner i Facebookgrupperna.Kvinnor som kämpar och tänker som du. Så viktigt att dela med dem som lever i samma verklighet. Hoppas att röntgen visar på bra resultat. Det är inte så farligt att äta Letrozol, inte för mig i alla fall. Men det är ett evigt tränande för att inte stelna till!!
  Lycka till med plantorna.
  Själv är jag i krakow och här är det sommar!!
  Kram Annika.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad härligt att vara i Krakow! Jag var där för precis ett år sedan och det var en härlig stad. Ha det så bra :-) Kram

   Radera