tisdag 7 juni 2016

Cancern i regress :-)

I dag hade jag telefontid med en onkologläkare för att få svar på senaste röntgen. Jag hade gått hela dan och våndats och tänkt fram och tillbaks på olika tänkbara besked. Jag ställde in min på det värsta och när klockan började närma sig kom Jocke överraskande hem från jobbet då han ville vara med mig när jag skulle få beskedet <3

Läkaren berättade att vätskan i lungorna och i buken har minskat. Förändringarna i bukhinnan har gått tillbaks betydligt och den centrala tumören i levern har minskat. Det syntes något på äggstocken men hon trodde att det kunde vara en cysta eller något annat ofarligt. Hon sa att jag ju hade varit hos en mycket duktig och erfaren gynekolog och gjort ultraljud och hon hade stort förtroende för henne, som uppgett att det inte finns någon tumör på äggstocken.

Läkaren fick upprepa resultatet flera gånger och hon läste provsvaret innan till. Det var mycket information och en hel del ord jag inte förstod, men summa summarum sa hon att det ser lovande ut. Det är ju strålande sa hon :-) Jag frågade efter mått på tumören i levern. Det verkar som att det finns två. Det har varit lite oklart för mig om det är en eller två men av röntgensvaret att döma nu så finns det två. Den ena, den mindre av dem, hade inte ändrats i storlek sedan förra röntgen och mäter 18 mm i diameter. Den stora tumören mäter 28 mm i diameter! 28!!! Det senaste måttet jag fick var 39 mm. Det innebär ju att den minskat med över 1 cm i diameter!

När jag fick röntgensvar i mars fick jag bara besked om att det stog still i levern, men jag fick inga mått. Det är ju inte helt osannolikt att den minskat redan då. Det senaste måttet på 39 mm är från röntgen i dec. Läkaren lästa upp i svaret i dag att tumören krympt från 30 till 28 sedan förra mätningen, vilket sannolikt är från i mars. Det går inte supersnabbt, men det går åt rätt håll och det känns så jäkla BRA!

En stor bonus av dagens telefonsamtal var själva läkaren jag pratade med. Hon raljerade inte en enda gång, hon skrattade inte ÅT mig och ifrågasatte inte mitt val av att avstå traditionell behandling. Snarare tvärt om! Hon såg i journalen att jag inte tar emot behandling och frågade vad jag gjorde, som fått så bra resultat. Jag berättade kort att jag använder kosten, kosttillskott och skyr socker och snabba kolhydrater. Och hon säger att ja, det verkar ju fungera, du har ju fått jättebra resultat av det du gör! Hon berättade att hon har fler patienter som valt alternativa metoder och att flera, inte alla, haft framgång med det. Hon berättade om en patient som varit till Tyskland, Vidarkliniken och St:a Monica och som var mycket nöjd och som haft stor framgång. Jag sa att jag gärna skulle vilja ha kontakt med henne och läkaren erbjöd sig att förmedla en kontakt! Och det gjorde hon och "patienten"  hörde av sig till mig redan i kväll :-)

Läkaren sa att hon förstår att jag väljer alternativa metoder då skolmedicinen inte kan erbjuda mig ett botemedel. Hon menade att det finns flera bra alternativa metoder och preparat som är bra, men som inte får användas inom den traditionella vården då de inte är tillräckligt vetenskapliga. Hon förkastade dem dock inte, men påtalade att hon inte får rekommendera dem. Hon påtalade också att den traditionella skolmedicinen står till mitt förfogande när helst jag vill. Under vårt samtal som varade i ca 30 min sa hon tre gånger: " missförstå mig inte nu, jag menar inte att kränka dig" när hon pratade om de val jag gör. En helt enastående läkare som är som en läkare ska vara om ni frågar mig. Ja, jag var ju så klart tvungen att byta läkare igen nu då :-) Listar om mig till henne och ska träffa henne i slutet av augusti.

Vi pratad om hur vi ska gå vidare. Hur ska vi följa upp min cancer i fortsättningen. Ett alternativ är att ta blodprover för att kontrollera cancermarkören och på så sätt följa utvecklingen. När eller om markören börjar stiga tyder det på att cancern är mer aktiv igen och då kan man göra en röntgen. Hon menade att det kanske inte är nödvändigt att utsätta kroppen för röntgen, vilket är en belastning för kroppen, så länge jag mår bra och inte har några symptom. Hon sa att det är ju symptomen vi  behandlar och så länge jag inte har några symptom finns inget att behandla. Klockrent! :-)

Hon påtalade också att om jag får symptom ska jag snabbt ta kontakt med dem så ser de till att jag får en snabb röntgentid. Det känns också tryggt.

Det kan inte kännas så mycket bättre än vad det gör just nu. Jag känner mig jättetaggad att fortsätta kämpa med kosten och allt annat jag gör. Det känns som att det har en mening, att det har betydelse det jag gör och det gör allt så värt det. Nu ska jag till och med lägga in en högre växel! Nästa röntgen ska visa ännu bättre resultat :-)

Puss och kram från en hoppfull och framtidstroende Carina :-) <334 kommentarer:

 1. Så jäkla underbart!

  Kram
  Birgitta

  SvaraRadera
 2. Fan va gött ❤
  Du får ta och sammanställa en liten bok om allt ditt envetna slit för att hitta rätt i djungeln, alternativ medicin. Men å andra sidan är det kort och gott din vilja och sisu som tagit dig dit du är idag ❤
  Så jäkla imponerad, så jäkla glad ånså jäkla stolt över dig ❤❤
  Å du har gett fan i källardörren länge nu, det hjälper oxå.
  Pöss på dig ❤

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller faktiskt på med en bok 😊 Och en bidragande orsak till goda resultat är alla ni underbara människor jag har glädjen att omge mig med 😘😘😘

   Radera
 3. Helt fantastiskt underbart ♥
  Grattis till detta positiva besked.
  Kram Margaretha

  SvaraRadera
 4. Så fantastiskt! Stor kram 💕/Elisabet

  SvaraRadera
 5. Bra kämpat.....du är så stark. Kram

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 7. Fantastiskt! Kan du berätta mer om din kost och tillskott osv på bloggen? Min mamma genomgår behandling för bröstcancer, men jag ger henne gurkmeja, aprikoskärnor, linfröolja osvosv

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har skrivit det tidigare men ska göra en uppdatering då jag ändrat lite. Kommer snart 😊

   Radera
 8. Underbart! Inte undra på att du blir taggad! Fantastiskt <3

  SvaraRadera
 9. Wow va häftigt! det här gör mig ju ännu mer motiverad att fortsätta med min ägg... :-)//Karin IB

  SvaraRadera
 10. Hej!
  Vad underbart att din livsstil hjälper dig att svälta ut elakingarna. Helt fantastiskt bra jobbat av dig. Fortsätt att svälta ut cancern med hjälp av din kost! Du är bäst!!

  Kram, Yvonne

  SvaraRadera
 11. Grattis.//Ullis

  SvaraRadera
 12. Underbart att det blir till det bättre 💚 Tack för att du delar med dig.

  SvaraRadera
 13. Hej!

  Så så glad för din skull att jag vill gråta!
  Så klokt av dig att välja maten som läkning och att du till sist möter bra läkare. Hur kan man förmedla detta för dig ....Känner bara att jag vill krama om dig men istället skickar en hel universum men kärlek och kramar!!!

  Vill fråga dig om du har här på sidan uppskrivet vad är det du äter, kosttillskott, dricker osv. Vill du dela med dig detta?

  Ta hand om dig och njuttttttttt av de känslor du känner! Det är det som kommer att hjälpa dig att kämpa vidare.

  <3 <3

  //Isabel

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack 😊 Jag har skrivit tidigare om vad jag gör men ska uppdatera det på bloggen inom kort. Kolla i länkarna på sidan, där finns det jag skrev tidigare. Uppdaterar inom kort. ❤️

   Radera
 14. Hej! Så underbart att läsa din artikel. Min mor moster hade bröstcancer, så även min andre mosters barnbarn. har tänkt tillämpa kostmetod om jag drabbas, eller man kanske ska göra de innan egentligen.Skulle vilja veta exakt va du äter å vilka tillskott om jag skulle drabbas. Har 6 barn varav 5 döttrar så tänker ju lite framåt så dom inte får de. Kram å lycka till framöver. Skall följa dig. <3

  SvaraRadera
 15. Helt fantastiskt underbart!! ��
  Bra att du talade med en bra läkare och att ni hade en bra dialog.
  Heja!!! För alternativ behandling och vegetarisk kosthållning.
  Kram Annika i Uppsala

  SvaraRadera
 16. Finner inga ord ❤️ Allt ditt forskande & slit har gett resultat, är så glad över det! Kram finaste från Carmen

  SvaraRadera
 17. Hej! Kan du inte berätta för mig exakt hur du lagt om din kost och vilka kosttillskott du tar? Funderar med på att avstå mig traditionell behandling och vill veta hur du gör. Du får gärna skriva till min mail om du har lust :) emiliaivarsson@hotmail.com stort tack!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har skrivit ner allt jag gör i inlägget " min behandling" 😊 Kram

   Radera
 18. Fantastiskt! Med dessa fina resultat så hoppas jag att du kan få en skön, njutbar och avslappnande sommar.😍Kram från Sofie

  SvaraRadera
 19. Tack Sofie och jag önskar dig det samma 😊 Kram ❤️

  SvaraRadera