Idag lagade jag något som blev himmelskt gott! Ägg benedict ala Carina.
|
Jag hoppade över bröd och skinka och stekte tomater till istället. Sååå gott.
Ägget blev inte så snyggt pocherat men det smakade bra :-)
Hollandaisåsen gjorde jag själv och jag skulle kunna dricka den!
Hollandaissås
1 äggula
75 g smör
2 msk vatten
Citron
Salt
Cayennepeppar
Smält smöret och ställ åt sidan så att det blir en bottensats. Vispa äggula och vatten i en kastrull i vattenbad, vattnet ska sjuda. När ägget tjocknat, ta kastrullen av värmen och vispa i smörrt, utan bottensatsen. Krydda
Stek sparris och tomat på medelvärme. Krydda med havssalt och svartpeppar
Pocherat ägg
Knäck ägget i en mindre kopp
Koka upp vatten i en kastrull. När det börjar koka, sänk värmen så att det bara sjuder. Ha i en nypa salt och en skvätt ättika. Gör en virvel i vattnet och vicka i ägget. Ta upp ägget efter ca 3 min
Smaklig måltid! |
Ser jättegott ut faktiskt :) får du gärna bjussa på nån gång. Puss
SvaraRaderaDet gör jag gärna 😊
SvaraRaderaSnart dags för egen kokbok!
SvaraRadera😂 nja, dit är det nog en bit 😊😄
SvaraRadera