fredag 10 november 2017

Indisk Linssoppa

Indisk linssoppa, 4 port
1 medelstor gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk spiskummin
1 tsk garam masala 
(ev  kanel ifall garam masalan ej innehåller kanel)
½ tsk malen ingefära
½ tsk gurkmeja

500 g krossade tomater
0,5 l grönsaksbuljong (eller 0,5 l vatten + 1 grönsaksbuljongtärning)
2 dl gröna linser
1 msk riven ingefära
1 burk kokosmjölk
Gör så här: Börja med att hacka löken, både gul och vit. Riv ingefäran. Fräs kryddorna i olja och tillsätt löken och ingefäran. Låt löken bli mjuk. Tillsätt de krossade tomaterna, grönsaksbuljongen och linser. Låt koka upp och sedan småputtra på låg värme tills linserna är mjuka. Avsluta med att hälla i burken med kokosmjölk. Koka upp och servera den rykande varm med ett gott bröd.

Tips!
Kan även göras som gryta och serveras till ris. Tillsätt då inte lika mycket vätska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar