fredag 17 november 2017

Aubergine och zucchinigratäng

1 aubergine
1 zucchini
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
2-3 msk råris
1 buffelmozarella
1 förpackning krossade tomater
Salt, peppar
Chipottletabasco
Cayennepeppar
Hackad basilika efter smak. Jag tog ca 3 msk

Skiva aubergine och zucchini och bryn dem i rapsolja. Hacka och fräs lök och vitlök, häll över krossade tomater. Tillsätt övrigs ingredienser och låt puttra på svar värme i ca 10 min så att råriset blir mjukt.
Lägg aubergine i botten av en form. Bred över tomatröran, smula mozarellan över. Lägg över zucchinin och riv en över lite parmesanost, kan uteslutas. Gratinera i ugn på 225 grader i 15-20 min.

Jag åt hemgjord pizzasallad till och det var suveränt gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar